Капуста – головний інгредієнт голубців. Від того, якого сорту овочу і як його правильно підготувати, залежатиме смак і зовнішній вигляд голубців.
Обирайте для приготування голубців великий качан капусти, з великими листками, в які буде зручно загортати фарш. Листи повинні бути м'якими та пухкими, тому досвідчені кухарі рекомендують відварювати капусту в каструлі.
Щоб голубці не розверталися, то зварену капусту одразу потрібно розділити на листи, а потім проварити. Важливо не просто обдати окропом, а дати листям поваритись 5-10 хвилин.
Формуйте голубці правильно, щоб вони не розгорнулися у процесі варіння. Для цього є кілька способів:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- Покладіть фарш на лист так, щоб м'ясо виявилося біля черешка, а потім загорніть капусту.
- Притисніть лист капусти до фаршу і загорніть усередину бічні краї. Рухайтесь уперед, завертаючи голубець.
- Можна викласти капустяний лист гострим краєм до себе, викласти фарш і загортати голубець трубочкою.
Важливий етап у приготуванні – це обсмажування голубців перед тушкуванням. Після обсмажування голубці не розкриються під час тушкування навіть на сильному вогні.
Щоб не морочитися із загортанням фаршу в капусту, можна приготувати ліниві голубці, коли фарш не загортають у капустяне листя, а готують упереміш з нарізаною капустою. Така страва виходить не менш смачною.
Раніше повідомлялося, як приготувати карпатські голубці без рису із грибною підливою.