Як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування

Автор: Лобанова Єлизавета

Капуста – головний інгредієнт голубців. Від того, якого сорту овочу і як його правильно підготувати, залежатиме смак і зовнішній вигляд голубців.

Як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування - today.ua

Обирайте для приготування голубців великий качан капусти, з великими листками, в які буде зручно загортати фарш. Листи повинні бути м'якими та пухкими, тому досвідчені кухарі рекомендують відварювати капусту в каструлі.

Щоб голубці не розверталися, то зварену капусту одразу потрібно розділити на листи, а потім проварити. Важливо не просто обдати окропом, а дати листям поваритись 5-10 хвилин.

Формуйте голубці правильно, щоб вони не розгорнулися у процесі варіння. Для цього є кілька способів:

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

  • Покладіть фарш на лист так, щоб м'ясо виявилося біля черешка, а потім загорніть капусту.
  • Притисніть лист капусти до фаршу і загорніть усередину бічні краї. Рухайтесь уперед, завертаючи голубець.
  • Можна викласти капустяний лист гострим краєм до себе, викласти фарш і загортати голубець трубочкою.

Як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування Важливий етап у приготуванні – це обсмажування голубців перед тушкуванням. Після обсмажування голубці не розкриються під час тушкування навіть на сильному вогні.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб не морочитися із загортанням фаршу в капусту, можна приготувати ліниві голубці, коли фарш не загортають у капустяне листя, а готують упереміш з нарізаною капустою. Така страва виходить не менш смачною.

Раніше повідомлялося, як приготувати карпатські голубці без рису із грибною підливою.