Today.ua

Як правильно відварювати капусту, щоб голубці не розверталися під час тушкування

Капуста – головний інгредієнт голубців. Від того, якого сорту овочу і як його правильно підготувати, залежатиме смак і зовнішній вигляд голубців.

Обирайте для приготування голубців великий качан капусти, з великими листками, в які буде зручно загортати фарш. Листи повинні бути м'якими та пухкими, тому досвідчені кухарі рекомендують відварювати капусту в каструлі.

Щоб голубці не розверталися, то зварену капусту одразу потрібно розділити на листи, а потім проварити. Важливо не просто обдати окропом, а дати листям поваритись 5-10 хвилин.

Формуйте голубці правильно, щоб вони не розгорнулися у процесі варіння. Для цього є кілька способів:

Важливий етап у приготуванні – це обсмажування голубців перед тушкуванням. Після обсмажування голубці не розкриються під час тушкування навіть на сильному вогні.

Щоб не морочитися із загортанням фаршу в капусту, можна приготувати ліниві голубці, коли фарш не загортають у капустяне листя, а готують упереміш з нарізаною капустою. Така страва виходить не менш смачною.

Раніше повідомлялося, як приготувати карпатські голубці без рису із грибною підливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ