Як правильно запікати картоплю, щоб вона вийшла із хрусткою скоринкою: поради досвідчених господарок

Автор: Лобанова Єлизавета

Печена картопля - ідеальний гарнір до будь-якої страви. Крім того, у такому вигляді овоч зберігає корисні вітаміни, якщо його не перетримувати у духовці. Щоб ваша картопля вийшла смачною і пікантною, потрібно знати деякі секрети, як правильно запікати овоч. Досвідчені кухарі радить відварювати картоплю, а потім класти її в духовку.

Як правильно запікати картоплю, щоб вона вийшла із хрусткою скоринкою: поради досвідчених господарок - today.ua

Наріжте картоплю на кілька частин та поставте варити на плиту в каструлю з водою. Потім посипте картоплю улюбленими прянощами і викладіть на деко.

При запіканні відвареної картоплі рослинна олія не знадобиться. Таким чином, страва буде кориснішою і менш калорійною. Картопля вийде м'яка всередині та зі скоринкою зовні. Напевно, ви куштували таку картоплю десь у ресторані і замислювалися над тим, як кухареві вдалося її приготувати. Як правильно запікати картоплю, щоб вона вийшла із хрусткою скоринкою: поради досвідчених господарок Печена картопля вийде ароматною та пікантною, якщо додати побільше спецій та часнику: коріандр, хмелі-сунелі, чорний та червоний перці, італійські трави, паприка.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Деякі господині перед запіканням панірують картоплю у борошні. Запікати таку картоплю потрібно 30-40 хвилин. Подавати можна як гарнір до будь-якої м'ясної або рибної страви.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Раніше повідомлялося, чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду.