Печена картопля - ідеальний гарнір до будь-якої страви. Крім того, у такому вигляді овоч зберігає корисні вітаміни, якщо його не перетримувати у духовці. Щоб ваша картопля вийшла смачною і пікантною, потрібно знати деякі секрети, як правильно запікати овоч. Досвідчені кухарі радить відварювати картоплю, а потім класти її в духовку.
Наріжте картоплю на кілька частин та поставте варити на плиту в каструлю з водою. Потім посипте картоплю улюбленими прянощами і викладіть на деко.
При запіканні відвареної картоплі рослинна олія не знадобиться. Таким чином, страва буде кориснішою і менш калорійною. Картопля вийде м'яка всередині та зі скоринкою зовні. Напевно, ви куштували таку картоплю десь у ресторані і замислювалися над тим, як кухареві вдалося її приготувати.
Деякі господині перед запіканням панірують картоплю у борошні. Запікати таку картоплю потрібно 30-40 хвилин. Подавати можна як гарнір до будь-якої м'ясної або рибної страви.
Раніше повідомлялося, чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду.