Today.ua

Як правильно запікати картоплю, щоб вона вийшла із хрусткою скоринкою: поради досвідчених господарок

Печена картопля - ідеальний гарнір до будь-якої страви. Крім того, у такому вигляді овоч зберігає корисні вітаміни, якщо його не перетримувати у духовці. Щоб ваша картопля вийшла смачною і пікантною, потрібно знати деякі секрети, як правильно запікати овоч. Досвідчені кухарі радить відварювати картоплю, а потім класти її в духовку.

Наріжте картоплю на кілька частин та поставте варити на плиту в каструлю з водою. Потім посипте картоплю улюбленими прянощами і викладіть на деко.

При запіканні відвареної картоплі рослинна олія не знадобиться. Таким чином, страва буде кориснішою і менш калорійною. Картопля вийде м'яка всередині та зі скоринкою зовні. Напевно, ви куштували таку картоплю десь у ресторані і замислювалися над тим, як кухареві вдалося її приготувати. Печена картопля вийде ароматною та пікантною, якщо додати побільше спецій та часнику: коріандр, хмелі-сунелі, чорний та червоний перці, італійські трави, паприка.

Деякі господині перед запіканням панірують картоплю у борошні. Запікати таку картоплю потрібно 30-40 хвилин. Подавати можна як гарнір до будь-якої м'ясної або рибної страви.

Раніше повідомлялося, чому картоплю при варінні потрібно класти в киплячу воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ