Омлет готується дуже швидко, тому ця ідеальна страва на сніданок, щоб нагодувати всю сім'ю. Щоб омлет вийшов пишним і ніжним, потрібно не лише дотримуватися правильних пропорцій яєць і молока, але і правильно збивати усі інгредієнти. На цей нюанс багато господарок не звертають уваги.
Багато хто стикається з проблемою, що омлет після приготування опадає. А все тому, що інгредієнти для омлету неправильно збиваються.
Досвідчені кухарі радять, якщо ви збиваєте яйця для омлету блендером або міксером, то страва не вийде ідеальною. Чим більше піни при збиванні, тим більша ймовірність, що омлет осяде.
Яєць та молока у омлеті має бути порівну. Додайте одну столову ложку молока з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся.
Такі інгредієнти як борошно, м'ясо, овочі, зелень, гриби обтяжують омлет і не дають йому піднятися. Тому найкраще готувати класичний омлет без начинки, а овочі, сир, м'ясо нарізати окремо та покласти на тарілку.
Смажте омлет на сковороді з товстим дном, змастивши її тонким шаром олії. Влийте молочно-яєчну суміш на розпечену сковороду і зменште вогонь. Щоб омлет вийшов пишнішим, готуйте його під кришкою 10-15 хвилин.
Раніше повідомлялося, чому деякі господині додають до омлету борошно, і чи потрібно це робити.