Як приготувати домашній майонез без яєць: рецепт корисної заправки для святкових салатів

Автор: Лобанова Єлизавета

Домашній майонез – це вже давно не рідкість. Про шкоду магазинних соусів знають усі, тому багато господинь не лінуються самостійно готувати заправки для салатів, які набагато корисніші і смачніші за магазинні. До складу класичного домашнього майонезу входять яйця, проте є й альтернативний інгредієнт, яким можна замінити яйця у майонезі. Про нього розповів шеф-кухар Валерій Пономарь.

Як приготувати домашній майонез без яєць: рецепт корисної заправки для святкових салатів - today.ua

Кулінар замінює у своєму рецепті яйця на авокадо. Майонез з авокадо стане прекрасним доповненням до будь-яких салатів та соусом до будь-яких інших страв. Готується такий майонез не більше 5 хвилин.

Домашній майонез без яєць

Інгредієнти:

  • Авокадо – 150 г;
  • Сік лайма або лимона – 1 ч.л;
  • Гірчиця – 0,5 ч.л;
  • Оливкова олія – 2 ст.л;
  • Дрібка солі.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Обирайте для приготування майонезу м'який авокадо вагою приблизно 150 г. Помістіть його в блендер, додайте туди чайну ложку соку лайма або лимона, гірчицю та оливкову олію, дрібку солі.

Збийте усі інгредієнти блендером до однорідного стану. У вас буде густа маса оливкового кольору.

Майонез потрібно зберігати у холодильнику. Його можна як додавати до салатів, так і просто намазувати на хліб.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат "Олів'є" на новорічний стіл.

Головне