Домашній майонез – це вже давно не рідкість. Про шкоду магазинних соусів знають усі, тому багато господинь не лінуються самостійно готувати заправки для салатів, які набагато корисніші і смачніші за магазинні. До складу класичного домашнього майонезу входять яйця, проте є й альтернативний інгредієнт, яким можна замінити яйця у майонезі. Про нього розповів шеф-кухар Валерій Пономарь.
Кулінар замінює у своєму рецепті яйця на авокадо. Майонез з авокадо стане прекрасним доповненням до будь-яких салатів та соусом до будь-яких інших страв. Готується такий майонез не більше 5 хвилин.
Домашній майонез без яєць
Інгредієнти:
- Авокадо – 150 г;
- Сік лайма або лимона – 1 ч.л;
- Гірчиця – 0,5 ч.л;
- Оливкова олія – 2 ст.л;
- Дрібка солі.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Обирайте для приготування майонезу м'який авокадо вагою приблизно 150 г. Помістіть його в блендер, додайте туди чайну ложку соку лайма або лимона, гірчицю та оливкову олію, дрібку солі.
Збийте усі інгредієнти блендером до однорідного стану. У вас буде густа маса оливкового кольору.
Майонез потрібно зберігати у холодильнику. Його можна як додавати до салатів, так і просто намазувати на хліб.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат "Олів'є" на новорічний стіл.