Today.ua

Як приготувати домашній майонез без яєць: рецепт корисної заправки для святкових салатів

Домашній майонез – це вже давно не рідкість. Про шкоду магазинних соусів знають усі, тому багато господинь не лінуються самостійно готувати заправки для салатів, які набагато корисніші і смачніші за магазинні. До складу класичного домашнього майонезу входять яйця, проте є й альтернативний інгредієнт, яким можна замінити яйця у майонезі. Про нього розповів шеф-кухар Валерій Пономарь.

Кулінар замінює у своєму рецепті яйця на авокадо. Майонез з авокадо стане прекрасним доповненням до будь-яких салатів та соусом до будь-яких інших страв. Готується такий майонез не більше 5 хвилин.

Домашній майонез без яєць

Інгредієнти:

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ПОНОМАР ВАЛЕРІЙ | ?РЕЦЕПТИ? (@ponomar_valeriy)

Обирайте для приготування майонезу м'який авокадо вагою приблизно 150 г. Помістіть його в блендер, додайте туди чайну ложку соку лайма або лимона, гірчицю та оливкову олію, дрібку солі.

Збийте усі інгредієнти блендером до однорідного стану. У вас буде густа маса оливкового кольору.

Майонез потрібно зберігати у холодильнику. Його можна як додавати до салатів, так і просто намазувати на хліб.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат "Олів'є" на новорічний стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ