Ідеальне картопляне пюре має бути ніжним за смаком, у міру солоним, ніжним та однорідною структурою. Щоб приготувати цю просту на перший погляд страву, потрібно знати деякі секрети. Насамперед важливо правильно вибрати сорт картоплі для пюре, правильно його нарізати і приготувати заправку.
Ретельно очистіть картоплю від шкірки та "очків". Для приготування картопляного пюре вибирайте сорти з максимальним вмістом крохмалю. М'якоть картоплі має бути жовтою, тоді пюре буде смачним. Краще брати великі коренеплоди, їх буде простіше і чистити, і швидше варити.
Шматочки нарізаної картоплі мають бути однакового розміру. Чим менше шматки, тим швидше звариться картопля. Щоб зберегти в пюре більше вітамінів, картоплю найкраще кидати у киплячу воду, накрити кришкою та варити на середньому вогні.
Заправка для пюре має бути теплою. У пюре можна додавати не лише молоко та олію, а й сметану, вершки, йогурт і навіть кокосову олію. Не шкодуйте олії чи сметани, і добре перемішуйте пюре, щоб воно було однорідним. Розминати картоплю найкраще вручну, за допомогою товкача.
Раніше повідомлялося, як смажити картоплю, щоб вона вийшла з хрусткою скоринкою.