Як приготувати ідеальне тісто для пельменів у домашніх умовах: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою

Автор: Лобанова Єлизавета

Пельмені - одна з найпопулярніших страв, яку всі люблять їсти, але мало хто любить готувати. Вся проблема у тісті. Адже дуже часто воно розвалюється при варінні, або виходить занадто щільним та несмачним. Досвідчені кулінари поділилися секретами приготування ідеального тіста для домашніх пельменів.

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів у домашніх умовах: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою - today.ua

Найніжніше тісто - заварне, з додаванням олії. Цей секретний інгредієнт не дасть липнути тісту під час вимішування.

Рецепт тіста для домашніх пельменів

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне просіяне - 500 г (3 склянки 250 мл 1 ст. л.)
  • Вода гаряча 70-75 градусів – 250 мл
  • Яйце - 1 шт. (невелике)
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки
  • Рослинна олія – 25 г (3 ст. л.).

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів у домашніх умовах: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою Додайте в борошно сіль, яйце та олію. Перемішайте. Залийте борошно гарячою водою, замісіть тісто спочатку ложкою, а потім рукою. Якщо бачите невеликі вкраплення жовтка, що зварився, - нічого страшного, вони розійдуться при подальшому вимішуванні тіста.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Вимішувати тісто для пельменів потрібно довго – не менше 7 хвилин до повної однорідності. Тісто не буде липнути ні до рук, ні до поверхні за рахунок олії, тому додатково борошно додавати не потрібно. Накрийте тісто рушником і дайте відпочити 20-30 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тим часом, можна приготувати начинку для пельменів. Подрібніть на м'ясорубці 550 г м'яса (яловичина+свинина), 200 г цибулі та 30 г сала. Посоліть, поперчіть начинку і додайте 70-80 г води. Все ретельно перемішайте, і можете приступати до ліплення пельменів.

Раніше повідомлялося, чому пельмені з морозилки не можна кидати у окріп.