Today.ua

Як приготувати ніжні котлети у пергаменті: простий секрет від досвідчених господарок

Котлети з рум'яною скоринкою та ніжною консистенцією не відмовляться спробувати навіть ті, хто сидить на дієті. Для цього котлети потрібно зробити максимально дієтичними. Це можливо, якщо не смажити їх на сковороді, а готувати в духовці, попередньо виклавши на пергаментний папір.

Таким чином, пергамент вбере в себе зайву олію та жир, але котлети залишаться соковитими, і при цьому не калорійними.

Рецепт котлет на пергаменті

Інгредієнти:

Фарш можна брати як готовий, так і готувати вдома самому.

Потім подрібнюємо цибулю разом із фаршем. Додаємо яйце, хліб, сухарі та спеції. Перемішуємо до однорідної маси.

Вологими руками формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Викладаємо котлети на пергамент, яким застилаємо деко. Готуємо котлети в духовці при 200 градусах протягом 30-40 хвилин. Котлети пустять зайвий жир і пергамент його успішно вбере. Перевертати котлети під час запікання не потрібно.

Котлети можна запікати у фользі. Для цього необхідно спочатку обсмажити їх на середньому вогні на сковорідці протягом 2 хвилин, а потім перекласти та загорнути кожну котлету у фольгу. Пекти котлети в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Раніше повідомлялося, які інгредієнти можна додати до котлет для соковитості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ