Приготувати класичні оладки можна без яєць, молока та кефіру, а також без борошна, замінивши його на вівсяні пластівці. У воєнний час із покупкою продуктів можуть виникнути проблеми, але якщо у вас в запасі є дріжджі та вода, то сміливо можете приступати до приготування оладок за нашим рецептом.
Пісні оладки на воді та дріжджах
Інгредієнти:
- живі дріжджі – 25 г
- тепла вода – 500 мл
- борошно – 540 г
- цукор – 2 ст. л.
- сіль - 1 ч. л.
- рослинна олія – 2 ст. л.
У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Перемішайте добре ложкою або міксером та залиште тісто в теплому місці на 15-20 хвилин.
Додайте сіль та олію.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Просійте борошно і перемішайте тісто для оладок до однорідності. Воно має бути за консистенцією, як густа сметана. Залишіть постояти тісто в теплому місці одну годину.
Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді з олією по 3-4 хвилини з кожного боку.
Дріжджове тісто дуже ніжне, тому коли викладатимете оладки на сковорідку, робіть це максимально акуратно. Зачерпуйте тісто ложкою, зберігаючи всередині бульбашки, і обов'язково викладайте на гарячу сковороду.
Раніше повідомлялося, що якщо замість молока додати в оладки мінералку, то вони вийдуть смачнішими та повітрянішими.