Today.ua

Як приготувати оладки без яєць, молока та кефіру: рецепт пісної страви нашвидкуруч

Приготувати класичні оладки можна без яєць, молока та кефіру, а також без борошна, замінивши його на вівсяні пластівці. У воєнний час із покупкою продуктів можуть виникнути проблеми, але якщо у вас в запасі є дріжджі та вода, то сміливо можете приступати до приготування оладок за нашим рецептом.

Пісні оладки на воді та дріжджах

Інгредієнти:

У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Перемішайте добре ложкою або міксером та залиште тісто в теплому місці на 15-20 хвилин.

Додайте сіль та олію.

Просійте борошно і перемішайте тісто для оладок до однорідності. Воно має бути за консистенцією, як густа сметана. Залишіть постояти тісто в теплому місці одну годину.

Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді з олією по 3-4 хвилини з кожного боку.

Дріжджове тісто дуже ніжне, тому коли викладатимете оладки на сковорідку, робіть це максимально акуратно. Зачерпуйте тісто ложкою, зберігаючи всередині бульбашки, і обов'язково викладайте на гарячу сковороду.

Раніше повідомлялося, що якщо замість молока додати в оладки мінералку, то вони вийдуть смачнішими та повітрянішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ