Рис - один з універсальних гарнірів під будь-яку м'ясну чи рибну страву. Готується ця каша швидко, а поєднувати її можна із чим завгодно. Якщо ви стикалися з тим, що рис під час варіння злипається, спробуйте не варити його, а смажити. Так, саме на сковороді рис виходить розсипчастим. Доповнити гарнір можна овочами, а також одразу змішати рис з м'ясом.
Розсипчастий рис з овочами на сковороді
Інгредієнти:
- рис – 400 г;
- окріп – 500 мл;
- куряче філе – 1 штука;
- цибуля;
- морква;
- болгарський перець;
- зелений горошок;
- сіль за смаком.
В іншій сковороді обсмажте куряче філе до готовності. На сковороду до овочів насипте промитий рис.
Обсмажте крупу, помішуючи 1-2 хвилини. Залийте рис окропом. Додайте сіль та спеції.
Тушіть рис протягом 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Додайте до рису цибулю і спеції. Потім змішайте рис з овочами та курячим філе і тушкуйте все разом ще кілька хвилин.
Страва готова! Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжне картопляне пюре на гарнір.