Today.ua

Як приготувати смачний омлет на сніданок, щоб він не підгорів: прості поради

Омлет – класична страва на сніданок, однак і її приготування потребує певних навичок. Часто господині роблять помилки, які не дозволяють омлету вийде настільки ідеальним, як вони хочуть. Страва починає підгоряти, прилипати до сковороди, згортатися, тощо. Ми розповімо про прості секрети, які допоможуть зробити омлет смачним та презентабельним.

Правильний вибір сковороди

Щоб омлет не підгорів, важливо підібрати правильну ємність для смаження. Це може бути чавунна сковорода з товстим дном, антипригарним покриттям, з нержавіючої сталі або з нанесенням міцного керамічного шару. Головне, щоб поверхня сковороди була рівною. Можна спробувати готувати омлет у духовці, тоді менша ймовірність, що він підгорить.

Способи збивання яєць для омлету

Від того, чим і як ви збиваєте яйця для омлету, залежить консистенція і смак готової страви. Досвідчені шеф-кухарі радять збивати яйця вінчиком чи виделкою, а не міксером, який може перетворити масу на крем. Збивати яйця потрібно безпосередньо перед тим, як виливати омлет на сковороду. Не можна, щоб яєчна маса довго стояла.

Час готовності омлету

Правильно просмажений омлет легко сповзе зі сковороди, і не підгорить. Перед тим, як вилити омлет на сковороду, змастіть її вершковим маслом. Також рекомендується змастити зсередини вершковим маслом кришку сковороди, це зробить омлет більш пишним та зменшити час приготування. Смажити омлет потрібно зазвичай не більше 5-7 хвилин, поступово зменшуючи температуру горіння з максимальної до мінімуму, іноді трусячи його на сковороді.

Раніше повідомлялося, як приготувати омлет із сулугуні по-грузинськи на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ