Як приготувати смачний розсипчастий плов: секретний інгредієнт, який не дасть рису розваритися

Автор: Лобанова Єлизавета

Приготування плову включає багато дрібних деталей, щоб страва вийшла ароматною, розсипчастою, в міру жирною. Якщо неправильно приготувати плов, він нагадуватиме рисову кашу з м'ясом. Щоб плов вийшов ідеальним, розповімо про деякі важливі нюанси щодо вибору інгредієнтів та їх підготовку.

Як приготувати смачний розсипчастий плов: секретний інгредієнт, який не дасть рису розваритися - today.ua

Важливо вибрати правильний сорт рису для плову та розрахувати точні пропорції. А ще є один секретний інгредієнт, який не дасть рису злипнутися. Це черствий хліб. Коли плов буде майже готовим, необхідно прямо на крупу викласти несвіжий хліб. Він вбере в себе конденсат, що допоможе зберегти рису форму. Деякі господині замість хліба використовують паперовий або звичайний рушник. Цей варіант також допустимий.

Для плову ідеально купувати пропарений рис. З нього точно вийде розсипчастий плов. Перед приготуванням крупу потрібно замочити у воді на годину, потім промити і додавати до м'яса. Як приготувати смачний розсипчастий плов: секретний інгредієнт, який не дасть рису розваритися Щоб не зіпсувати плов і не дати рису злипнутись, важливо не переборщити з водою. За великої кількості рідини крупа перевариться. Тому вода має покривати крупу не більше ніж на сантиметр.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не потрібно поспішати заздалегідь перемішувати рис. Це можна робити вже в кінці приготування, коли рідина повністю випарується.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Раніше повідомлялося, які страви не можна готувати у мультиварці, щоб не зіпсувати їх смак.