Приготування плову включає багато дрібних деталей, щоб страва вийшла ароматною, розсипчастою, в міру жирною. Якщо неправильно приготувати плов, він нагадуватиме рисову кашу з м'ясом. Щоб плов вийшов ідеальним, розповімо про деякі важливі нюанси щодо вибору інгредієнтів та їх підготовку.
Важливо вибрати правильний сорт рису для плову та розрахувати точні пропорції. А ще є один секретний інгредієнт, який не дасть рису злипнутися. Це черствий хліб. Коли плов буде майже готовим, необхідно прямо на крупу викласти несвіжий хліб. Він вбере в себе конденсат, що допоможе зберегти рису форму. Деякі господині замість хліба використовують паперовий або звичайний рушник. Цей варіант також допустимий.
Для плову ідеально купувати пропарений рис. З нього точно вийде розсипчастий плов. Перед приготуванням крупу потрібно замочити у воді на годину, потім промити і додавати до м'яса.
Не потрібно поспішати заздалегідь перемішувати рис. Це можна робити вже в кінці приготування, коли рідина повністю випарується.
Раніше повідомлялося, які страви не можна готувати у мультиварці, щоб не зіпсувати їх смак.