Як приготувати соковиті котлети з жорсткого м'яса: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою та ніжнішою

Автор: Лобанова Єлизавета

Кожна господиня має свої секрети приготування найсмачніших котлет, проте є нюанси, про які багато хто навіть не чув. Наприклад, якщо вам потрапило до рук жорстке м'ясо, це ще не означає, що котлети вийдуть сухими. Якщо додати у фарш один секретний інгредієнт, тоді страва перевершить усі ваші очікування.

Як приготувати соковиті котлети з жорсткого м'яса: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою та ніжнішою - today.ua

Мінеральна вода розм'якшує навіть "стару" свинину, баранину, індичату, або яловичину. Цей інгредієнт зробить ваші котлети соковитими. Потрібно лише залити помите м'ясо сильногазованою мінеральною водою та залишити на кілька годин. Після цього його можна перемелювати на м'ясорубці і готувати котлети.

Котлети на мінеральній воді

Для приготування котлет на мінеральній воді вам знадобиться:

  • 600 г м'яса;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл мінералки;
  • 100 г шпику;
  • пів чайної ложки перцю;
  • 3 головки подрібненого часнику;
  • чайна ложка солі;
  • олія для смаження.

Як приготувати соковиті котлети з жорсткого м'яса: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою та ніжнішою Змішайте спеції з газованою водою та залийте їй м'ясо. Фарш вийде пишним та пористим. Спеції віддадуть весь свій аромат та смак м'ясу, а мінералка зробить м'ясо м'яким та соковитим.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Далі м'ясо перекручуємо через м'ясорубку, змішуємо зі шпиком, часником та цибулею, солимо.

Хліб до котлет додавати не обов'язково. Для пишності котлет можна додати у фарш шматочок вершкового масла. Деякі господині додають у фарш помідори, збиті на блендері – для соковитості та пікантного смаку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Формуємо котлети і обсмажуємо їх з двох боків до готовності на сковороді, або запікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці.

Раніше повідомлялося, що ще можна додати до котлетного фаршу для пишності та соковитості.

Головне