Котлети - це чудове доповнення до будь-якого гарніру. Хтось готує котлети за рецептом бабусь, додаючи в них батон, а є й ті, хто відійшов від класичних котлет, і готує легшу для організму страву, без додавання хліба, круп, картоплі та інших додаткових інгредієнтів. Ми розповімо, як приготувати котлети за найпростішим рецептом, які вийдуть і смачними, і соковитими, і корисними.
Рецепт котлет без додавання хліба
- курячий фарш – 600 грамів;
- цибулина – 1 штука;
- часник – 1 зубчик;
- яйце – 1 штука;
- панірувальні сухарі;
- рослинна олія
- сіль, перець спеції.
Далі додаємо ціле куряче яйце, сіль та спеції за смаком. Потім добре вимішуємо фарш для котлет до однорідної консистенції та даємо йому постояти 15-20 хвилин у холодильнику.
Тепер можна розпочинати формування котлет. Кожну котлету пануємо в сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з олією.
Як бачимо, хліб до котлет додавати зовсім не обов'язково. Для пишності котлет можна додати у фарш шматочок вершкового масла. Це зробить їх смак ніжнішим.
Курячі котлети подаються до столу з будь-яким гарніром і як окрема страва.
Раніше повідомлялося, що додати в котлети для соковитості, якщо фарш зроблений з твердого м'яса.