Багато господинь навчилися під час війни готувати їжу з тих продуктів, які вони мають. У пріоритеті є ситні страви, які можуть довго зберігатися. Якщо ви встигли запастися овочами, тоді запросто можете приготувати котлети з картоплі, моркви, або капусти, які будуть не менш ситні, ніж м'ясні.
Картопляні котлети
Інгредієнти:
- картопля - 5-6 шт,
- цибуля - 2 шт,
- кунжут - за смаком,
- борошно – 3-4 ст. л.
- рослинна олія - для смаження,
- спеції за смаком - часник, паприка, чорний перець, сіль,
- панірувальні сухарі.
Цибулю очищаємо і обсмажуємо на олії. Змішуємо його з картопляним пюре, додаємо спеції, кунжут та борошно.
Застилаємо обробну дошку харчовою плівкою. З картопляно-цибульної маси формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Кладемо котлети в холодильник на півгодини. Потім смажимо їх на рослинному маслі з двох сторін - до утворення рум'яної скоринки.
Котлети з гречаної крупи
Інгредієнти:
- гречка – 250 г,
- вода - 0,5 л,
- морква – 1 шт,
- цибуля - 1 шт,
- яйце - 1 шт,
- часник - 1 зубчик,
- перець чорний мелений (за смаком),
- сіль,
- рослинна олія.
Варимо гречану крупу на слабкому вогні після закипання приблизно 20 хвилин. Даємо гречці охолонути.
Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо. Потім викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо. Додаємо гречку, що охолола, і перебиваємо блендером ще раз.
У гречану масу додаємо сіль, подрібнений часник та інші спеції до смаку, а також яйце. Добре збиваємо.
У тарілку висипаємо борошно, формуємо котлети та обвалюємо їх у борошні з усіх боків. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо котлети з двох сторін до рум'яної скоринки - приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
Раніше повідомлялося, що додати у фарш котлети по-київськи , щоб начинка не випливала.