Today.ua

Як приготувати котлети з овочів та круп, які можна зберігати без холодильника

Багато господинь навчилися під час війни готувати їжу з тих продуктів, які вони мають. У пріоритеті є ситні страви, які можуть довго зберігатися. Якщо ви встигли запастися овочами, тоді запросто можете приготувати котлети з картоплі, моркви, або капусти, які будуть не менш ситні, ніж м'ясні.

Картопляні котлети

Інгредієнти:

Картоплю очищаємо від лушпиння, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Робимо пюре.

Цибулю очищаємо і обсмажуємо на олії. Змішуємо його з картопляним пюре, додаємо спеції, кунжут та борошно.

Застилаємо обробну дошку харчовою плівкою. З картопляно-цибульної маси формуємо котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Кладемо котлети в холодильник на півгодини. Потім смажимо їх на рослинному маслі з двох сторін - до утворення рум'яної скоринки.

Котлети з гречаної крупи

Інгредієнти:

Варимо гречану крупу на слабкому вогні після закипання приблизно 20 хвилин. Даємо гречці охолонути.

Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо. Потім викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо. Додаємо гречку, що охолола, і перебиваємо блендером ще раз.

У гречану масу додаємо сіль, подрібнений часник та інші спеції до смаку, а також яйце. Добре збиваємо.

У тарілку висипаємо борошно, формуємо котлети та обвалюємо їх у борошні з усіх боків. Розігріваємо сковороду з маслом і обсмажуємо котлети з двох сторін до рум'яної скоринки - приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

Раніше повідомлялося, що додати у фарш котлети по-київськи , щоб начинка не випливала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ