Картопля в мундирі - це традиційна страва на гарнір, яку можна подавати як до м'яса, так і до риби. Можна просто відварити картоплю, а можна ще додатково її підсмажити. Тоді овоч вийде пікантніший, а якщо ще приготувати часниковий соус, тоді таку страву можна їсти навіть без гарніру.
Смажена картопля у мундирі
Інгредієнти:
- картопля;
- рослинна олія;
- сіль;
- часник;
- вода.
Помийте картоплю і відваріть до готовності. Зніміть шкірку, налийте в сковороду олію, щоб вона покривала картоплю до половини.
Потім викладіть почищену картоплю на сковороду і смажте на великому вогні до хрусткої скоринки з двох боків.
Приготуйте найпростіший часниковий соус, з яким ваша картопля стане справжнім делікатесом. Для цього візьміть видавлений часник, розбавте його з олією та водою, посоліть і поперчіть до смаку.
Гарячу картоплю полийте часниковим соусом і подавайте страву до столу у гарячому вигляді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт додати до картопляних дерунів для більш пікантного смаку.