Today.ua

Як відрізнити натуральну каву від фальсифікату: головні ознаки якісного напою

Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі. До вибору кави потрібно підходити дуже уважно. Адже на фоні подорожчання арабіки деякі виробники починають змішувати дорожчі зерна високої якості з менш якісними, щоб швидше їх продати.

Відмінності у смаку помітять не всі, але якщо ви кавоман, тоді обдурити вас буде важче.

Робуста – найдешевший сорт кави. Чиста робуста має трохи земляний присмак, але цей сорт міцніший і густіший, ніж арабіка.

Більшість кавових брендів використовує суміш арабіки та робусти. Чим більше робусти у складі – тим кава буде міцнішою і більше кислою. На упаковці якісної кави обов'язково має бути клапан та етикетка з повною інформацією про напій: сорт, походження, дата виробництва, ступінь обсмажування, адреса виробництва. Привізні упаковки кави тривалого зберігання з інших країн варто вибирати у вакуумі. Якщо є можливість понюхати зерна, то злегка натисніть на упаковку, щоб відкрився клапан. Сильний аромат говорить про свіжість продукту, слабкий і трохи гіркий - про продукт сумнівної якості.

Найкраще купувати каву в зернах і молоти їх безпосередньо перед приготуванням. При покупці меленої кави ви не можете побачити зерна, а під їх виглядом часто продають ламані зерна, неоднорідно просмажені, зіпсовані та пересмажені. Таким чином, ви купуєте неякісний продукт за ту саму ціну, за яку могли б купити якісну каву.

Раніше повідомлялося, що в 2022 році дорога арабіка подешевшає і стане доступнішою для населення планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ