Банани найчастіше завозяться до супермаркетів недозрілими. Привозячи банани зеленими з теплих країн, їм створюють спеціальні умови зберігання, щоб вони швидше дозріли. Однак, коли ми приносимо додому фрукти з магазину, через кілька днів вони починають різко чорніти. Щоб уповільнити цей процес, потрібно знати, які банани краще купувати, і де їх правильно зберігати.
У супермаркеті або на ринку в першу чергу звертайте увагу на рівномірно жовті плоди із зеленою плодоніжкою. Це ті банани, які вже стиглі, і їх протягом доби бажано з'їсти. Банани із зеленою шкіркою повинні ще дозріти. Однак якщо на шкірці є темні цятки, знайте, що фрукт почне чорніти, ще не пожовкнувши.
Коли ви вже принесли банани додому, пам'ятайте, що їх одразу потрібно дістати з поліетиленового пакету. Якщо зберігати банани у кульці, вони дуже швидко почнуть чорніти. Краще зберігати фрукти у відкритому вигляді або у відкритому паперовому пакеті. Хорошим варіантом стане дерев'яний ящик чи картонна коробка.
Також не зберігайте банани на підвіконні, якщо на нього потрапляють сонячні промені. Банани швидко стигнуть, але так само швидко чорніють. З цієї причини бажано зберігати банани подалі від батареї.
Не потрібно зберігати банани в холодильнику, як і решту фруктів. Прохолода не гарантує, що банани не почнуть чорніти. Та й смак їх зіпсується.
Раніше повідомлялося, які зміни почнуть відбуватися в організмі, якщо з'їдати по два банани щодня.