У воєнний час яйця залишаються доступним продуктом, який довго зберігається навіть без холодильника. Є кілька дієвих способів, як продовжити термін придатності яєць. Розглянемо найпопулярніші з них.
Папір
Яйця можуть набагато довше зберігатись у папері, ніж без нього. Оберніть яйця в газету, туалетний папір, або будь-який інший папір ... і покладіть в максимально прохолодне місце. У такому вигляді яйця можуть пролежати до трьох тижнів.
Сольовий розчин
Візьміть скляну банку або будь-яку іншу тару, розведіть одну столову ложку солі в одному літрі холодної води. Опустіть у воду яйця. Таким чином вони зможуть зберігатися як мінімум три-чотири тижні. Сирі яйця зберігаються при температурі до 10 градусів протягом 14-21 днів. Заморожені яйця придатні до вживання протягом 6–15 місяців (зберігання при температурі від -6 до -18 градусів).
Варені яйця зберігаються не більше 20 днів у холодильнику та не більше 3-х діб при кімнатній температурі. Якщо шкаралупа у яйця тріснута, протягом двох днів яйця бажано з'їсти.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, як приготувати хлібні коржі без дріжджів на воді та борошні.