Натуральне вершкове масло у наш час дуже складно знайти на прилавках магазинів. Виробники використовують при виготовленні вершкового масла синтетичні добавки, які змінюють смак продукту та не роблять його таким корисним. Зберігатися таке масло може місяцями завдяки своєму багатоінгредієнтному складу.
Приготувати натуральне вершкове масло можна в домашніх умовах. Це не займе багато часу, але ви точно знатимете, що їсте корисний продукт.
Для приготування олії вам знадобиться сметана з найвищим відсотком жирності. В ідеалі, це має бути домашня сметана. З магазинної сметани зробити масло у вас не вийде, адже відсоток жирності в ній буде недостатнім.
Домашнє молоко та сметану люблять не всі, через їх специфічний смак та кольори. Однак, вершкове масло - це продукт з високим вмістом жиру, тому сметану для збивання потрібно брати жирну.
Збиваємо сметану міксером. У процесі збивання розпочнеться відділення масла від рідини (пахти). Злийте пахту, а отриману олію перекладіть у сито, застелене марлею. За допомогою марлі злегка відіжміть олію і промийте її в крижаній воді. Посоліть масло за смаком і перемішайте. Злегка солоне масло довше зберігатиметься.
Раніше повідомлялося, що ціни на вершкове масло та сухе молоко в Україні безпрецедентно зростають.