Кава в мідній турці не зрівняється за смаком з будь-яким іншим напоєм. Якщо ви поціновувач тонкого кавового аромату і любите побалувати себе смачною кавою з пінкою, тоді саме час дізнатися про основні правила її приготування. Ви можете здивуватися, але в таку каву додається цукор та сіль.
Якщо варити каву в турці з цукром, то піна вийде стійкішою, а сіль на кінчику ножа надасть м'якість напою.
Кава повинна бути спеціально обсмажена для приготування в турці. Термін придатності після обсмажування – не більше одного місяця. Найкраще брати арабіку, але якщо ви любите експериментувати з сортами, можете взяти будь-яку іншу каву до смаку.
Для приготування кави в турці беріть сиру, очищену від домішок воду або бутильовану, обов'язково кімнатну температуру.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
У жодному разі не можна при варінні кави дати їй закипіти. При кип'ятінні в напої утворюються шкідливі речовини і втрачаються всі смакові якості. Важливо довести каву в турці до кипіння, зняти з вогню, перелити в теплу чашку, залишити на 2 хвилини і можна сміливо насолоджуватися напоєм.
Кава в турці з пінкою
Складові:
- мелена кава – 1,5-2 ч. л. з гіркою;
- вода – 100 мл;
- цукор – 1 ч. л. (по бажанню);
- кухонна сіль дрібного помелу – на кінчику ножа.
- Турку попередньо прогрійте, сполоснувши гарячою водою. На дно засипте мелену каву, додайте цукор та сіль.
- Суху суміш залийте невеликою кількістю води (20-25 мл) і кілька разів інтенсивно перемішайте ложкою. Долийте решту води.
- Поставте турку на найменший вогонь. Як тільки піна почне підніматися нагору, турку зніміть з плити.
- Дайте настоятись каві дві-три хвилини, потім обережно перелийте у прогріті чашки.
Приємного кавування!
Раніше повідомлялося, як продовжити термін придатності кави у домашніх умовах.