Today.ua

Як зварити каву в турці з густою піною: три головні правила

Кава в мідній турці не зрівняється за смаком з будь-яким іншим напоєм. Якщо ви поціновувач тонкого кавового аромату і любите побалувати себе смачною кавою з пінкою, тоді саме час дізнатися про основні правила її приготування. Ви можете здивуватися, але в таку каву додається цукор та сіль.

Якщо варити каву в турці з цукром, то піна вийде стійкішою, а сіль на кінчику ножа надасть м'якість напою.

Кава повинна бути спеціально обсмажена для приготування в турці. Термін придатності після обсмажування – не більше одного місяця. Найкраще брати арабіку, але якщо ви любите експериментувати з сортами, можете взяти будь-яку іншу каву до смаку.

Для приготування кави в турці беріть сиру, очищену від домішок воду або бутильовану, обов'язково кімнатну температуру.

У жодному разі не можна при варінні кави дати їй закипіти. При кип'ятінні в напої утворюються шкідливі речовини і втрачаються всі смакові якості. Важливо довести каву в турці до кипіння, зняти з вогню, перелити в теплу чашку, залишити на 2 хвилини і можна сміливо насолоджуватися напоєм.

Кава в турці з пінкою

Складові:

  1. Турку попередньо прогрійте, сполоснувши гарячою водою. На дно засипте мелену каву, додайте цукор та сіль.
  2. Суху суміш залийте невеликою кількістю води (20-25 мл) і кілька разів інтенсивно перемішайте ложкою. Долийте решту води.
  3. Поставте турку на найменший вогонь. Як тільки піна почне підніматися нагору, турку зніміть з плити.
  4. Дайте настоятись каві дві-три хвилини, потім обережно перелийте у прогріті чашки.

Приємного кавування!

Раніше повідомлялося, як продовжити термін придатності кави у домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ