Гречка - це улюблена багатьма каша, яку їдять і на сніданок, і на обід. Проте, не завжди страва виходить розсипчастою та смачною. Але якщо додати до гречки спеції, правильно підготувати крупу та додати потрібну кількість води, тоді вас за вуха не відірвеш від тарілки з цією корисною кашею.
Щоб гречка вийшла смачною, потрібно обов'язково промити крупу в холодній воді кілька разів, прочистити її від сміття, тільки тоді ставити варити.
Варіть кашу у чистій питній воді. Каструлю найкраще брати з товстими стінками. Важливий нюанс: додайте сіль та спеції на початку варіння, тоді каша вбере їх аромат і буде ароматною та смачнішою. До гречки найкраще підходять: базилік, кріп, червона мелена паприка, коріандр, орегано, петрушка.
Скільки води взяти для варіння гречки
Пропорції для варіння гречки мають бути такі: 1 склянка гречки на 2 склянки рідини. Але якщо вам більше подобається в'язка каша, можна взяти 2,5-3 склянки води. На 1 склянку крупи вам знадобиться близько 1/2 чайної ложки солі, яку, як було сказано вище, потрібно додавати на початку приготування.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Як варити гречку на воді у каструлі
Візьміть посуд із товстим дном, додайте гречку, залийте водою. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Вариться гречана каша 20-25 хвилин. Деякі господині додають крупу вже у киплячу воду. Час приготування при цьому не змінюється, але відразу після додавання гречки вогонь потрібно зменшити. Перемішувати гречку у процесі варіння не потрібно. Головне, стежте, щоб у каструлі вистачало води і вона не підгоріла.
Як варити гречку в мультиварці
Помийте гречку, викладіть крупу в чашу мультиварки чи пароварки. Виберіть режим "Крупи" – "Гречка" або "Каша", залежно від моделі пристрою. Варити гречку потрібно приблизно стільки ж, скільки у каструлі – до 25 хвилин. Якщо ви використовуєте пароварку, потрібно ставити чашу на найнижчий рівень. Таймер слід встановити на 40 хвилин. Коли почуєте звуковий сигнал, кришку потрібно відкрити і перевірити гречку на готовність. За потреби залиште гречку у чаші ще 5-10 хвилин.
Раніше повідомлялося, що в Україні виявили заражену небезпечною рослиною гречку з Росії.