Які інгредієнти зіпсують смак котлет: поради з приготування страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Котлети - проста страва, однак її можна запросто зіпсувати, якщо не знати деякі нюанси. Більшість хоче, щоб їх котлети вийшли соковитими, не підгоріли, і були ароматними. У такому випадку потрібно забути про свіжий хліб у фарші, а також додати до м'яса смажену цибулю. Ми розповімо, що ще потрібно знати при приготуванні котлет.

Які інгредієнти зіпсують смак котлет: поради з приготування страви - today.ua

Фарш

М'ясний фарш для котлет найкраще зробити самостійно. Змішайте два або три види м'яса, тоді страва вийде просто незрівнянною. Багато хто звик використовувати для фаршу свіжий, м'який батон. А потрібно навпаки - взяти підсохлий, вчорашній хліб. І не варто додавати багато хліба. Якщо ви вже бачите, що переборщили, тоді не варто відразу ж формувати і смажити котлети. Поставте миску з м'ясним фаршем в холодильник на годину-дві. Що стосується цибулі, то її треба нарізати кубиками і трохи обсмажити в олії, а потім вже відправити в м'ясорубку і прокрутити разом з м'ясом.

Колотий лід

Щоб котлети були пишними і соковитими, потрібно додати в готове м'ясо колотий лід. Про це багато хто зараз чує вперше, але це перевірений лайфхак. На 500 грам фаршу беремо 5-6 стандартних кубиків льоду, викладаємо їх в поліетиленовий пакетик і кухонним молотком швидко подрібнюємо приблизно до фракції в 2-3 мм. Дістаємо з холодильника миску з фаршем, відправляємо туди колотий лід, вимішуємо всі компоненти і формуємо котлети.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Які інгредієнти зіпсують смак котлет: поради з приготування стравиСоус

Щоб котлети не підгоріли і не були сухими, їх можна доводити до готовності в духовці, протушкувати з соусом 10-15 хвилин. Довше не потрібно, щоб котлети не втратили вологу і не були жорсткими. Соус може бути томатним або сметанним. Коли ви будете розігрівати в майбутньому готові котлети, то соус не буде робити їх сухими.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Раніше повідомлялося, яка головна помилка при приготуванні червоного борщу, що псує смак страви і робить його занадто жирним.

Головне