Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю

Автор: Лобанова Єлизавета

З появою мікрохвильовок процес розігріву їжі став швидше і комфортніше. Однак, все більше людей з часом почали відмовлятися від СВФ-піч, так як численні дослідження довели шкоду розігрітої у мікрохвильовій печі їжі. Давайте розберемося, які продукти небажано гріти у мікрохвильовій печі, і чому.

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю - today.ua

Є продукти, під дією опромінення в яких утворюються небезпечні для людини канцерогени і токсини, що ведуть до важких захворювань. Тому краще витратити більше часу і розігріти їжу на плиті, ніж ризикувати здоров'ям.

Варені яйця

Зварені яйця не можна підігрівати в мікрохвильовій печі ні в якому вигляді - вони в будь-який момент можуть вибухнути. При цьому неважливо, кладете ви в мікрохвильовку очищені яйця чи ні. Через високий вміст всередині яєць води, при їх підігріві утворюється велика кількість пари, і при нагріванні яйця можуть просто вибухнути.

Рис

Рис в принципі не рекомендується підігрівати повторно. Згідно з результатами американських досліджень, в рисі містяться бактерії Bacillus cereus, які при підвищених температурах виробляють шкідливі для організму спори. Результатом споживання підігрітого в мікрохвильовці рису може стати харчове отруєння.

Популярні зараз

Volkswagen у 2025 році почне продавати новий бюджетний кросовер

Нова зачіска та білосніжне вбрання: Олена Зеленська здійснила новий вихід у світ

Шахраї в Україні згадали про старий рекет водіїв

Ціни на бензин та дизель в Україні можуть знизитися попри підвищення акцизів

Картопля

При підігріві картоплі крохмаль, що в ній міститься, розпадається, а це тягне за собою відкладення жирів. Це не є загрозою для життя, але для людей з чутливою системою травлення споживання таких продуктів не рекомендовано. Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю

Шпинат, листя салату і зелень

Свіжа зелень дуже корисна для нашого організму. Навіть в замороженому вигляді зелені листки зберігають левову частку цінних вітамінів і мікроелементів. Однак, якщо піддати їх термічній обробці в СВЧ, то ніякої користі від цих продуктів ви вже не отримаєте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Курка

Курку також категорично не рекомендується розігрівати в мікрохвильовці. Цей продукт містить велику кількість білка, і вже на наступний день після приготування його структура серйозно змінюється. При повторному розігріві куряче м'ясо стає небезпечним для організму. Якщо ж вам необхідно терміново підігріти курку, зробіть це краще на плиті.

Раніше повідомлялося, за яких умов коронавірус гине в мікрохвильовці.