Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю

З появою мікрохвильовок процес розігріву їжі став швидше і комфортніше. Однак, все більше людей з часом почали відмовлятися від СВФ-піч, так як численні дослідження довели шкоду розігрітої у мікрохвильовій печі їжі. Давайте розберемося, які продукти небажано гріти у мікрохвильовій печі, і чому.

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю - today.ua

Є продукти, під дією опромінення в яких утворюються небезпечні для людини канцерогени і токсини, що ведуть до важких захворювань. Тому краще витратити більше часу і розігріти їжу на плиті, ніж ризикувати здоров'ям.

Варені яйця

Зварені яйця не можна підігрівати в мікрохвильовій печі ні в якому вигляді - вони в будь-який момент можуть вибухнути. При цьому неважливо, кладете ви в мікрохвильовку очищені яйця чи ні. Через високий вміст всередині яєць води, при їх підігріві утворюється велика кількість пари, і при нагріванні яйця можуть просто вибухнути.

Рис

Рис в принципі не рекомендується підігрівати повторно. Згідно з результатами американських досліджень, в рисі містяться бактерії Bacillus cereus, які при підвищених температурах виробляють шкідливі для організму спори. Результатом споживання підігрітого в мікрохвильовці рису може стати харчове отруєння.

Картопля

При підігріві картоплі крохмаль, що в ній міститься, розпадається, а це тягне за собою відкладення жирів. Це не є загрозою для життя, але для людей з чутливою системою травлення споживання таких продуктів не рекомендовано. Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, щоб не нашкодити здоров'ю

Шпинат, листя салату і зелень

Свіжа зелень дуже корисна для нашого організму. Навіть в замороженому вигляді зелені листки зберігають левову частку цінних вітамінів і мікроелементів. Однак, якщо піддати їх термічній обробці в СВЧ, то ніякої користі від цих продуктів ви вже не отримаєте.

Курка

Курку також категорично не рекомендується розігрівати в мікрохвильовці. Цей продукт містить велику кількість білка, і вже на наступний день після приготування його структура серйозно змінюється. При повторному розігріві куряче м'ясо стає небезпечним для організму. Якщо ж вам необхідно терміново підігріти курку, зробіть це краще на плиті.

Раніше повідомлялося, за яких умов коронавірус гине в мікрохвильовці.

ДЖЕРЕЛОkurs.com.ua
Олег Винник в шкіряній куртці і з ланцюгами заворожив прихильниць новим образом
Олег Винник не тільки успішний співак, а й один з найбажаніших чоловіків. Шанувальниці співака постійно зізнаються йому в коханні, обдаровують комплім...
ТОП-5 помилок, які допускають користувачі смартфонів під час зарядки пристроїв
Не всі користувачі смартфонів правильно заряджають свої мобільні пристрої, тим самим скорочуючи термін придатності акумуляторної батареї. Щоб ваш смар...
Півфінал “Голосу країни-11“ порадує сюрпризом: учасники заспівають дуетом із зірками
Творці шоу “Голос країни“ вирішили в 11 сезоні внести безліч новинок, щоб порадувати своїх глядачів. У півфіналі вокального проєкту вперше учасники за...
Випускників українських шкіл звільнили від здачі іспитів через карантин
Випускники українських шкіл в цьому році зможуть не здавати підсумкові річні іспити через високий рівень захворюваності коронавірусом в країні. Таке р...
Українці можуть полетіти до Єгипту за низькими цінами: відпочинок подешевшав у два рази
Українці в квітні можуть полетіти в Єгипет дешевше, ніж коли-небудь. У зв'язку з карантинними обмеженнями попит на тури падає, через що туроператори п...