Today.ua

Який інгредієнт не можна додавати до сирників, щоб вони не втрачали форму

Сирники – ідеальна страва як на сніданок, так і для перекусу. Щоб сирники вийшли ніжними, пишними і добре тримали форму, важливо додати до них правильні інгредієнти. Дотримуючись чітко всіх пропорцій, вам вдасться приготувати сирники, які не прилипатимуть до сковороди.

Досвідчені господині радять вибирати для сирників сухий сир. Якщо сир буде вологим, то сирники можуть втратити форму під час смаження. Найкраще для сирників підійде магазинний сир жирністю трохи більше 5%. Щоб сирники були повітряні, попередньо слід перетерти сир через сито.

До рецепту сирників входять яйця. Чим більше яєць – тим більше вологи вони дають сиру. Щоб сирники при жарці не втратили свою форму, в тісто краще класти тільки жовтки. Тоді сирники вийдуть ідеальними. На 200 г сиру візьміть 2 жовтки.

Борошно слід використовувати виключно для панірування сирників. Якщо ви взяли рідкий сир, тоді доведеться додати більше борошна або замінити його манкою. Для приготування сирників змішайте 400 г сиру з 50 г цукру, жовтком та дрібкою солі, перетріть все столовою ложкою.

Додайте трохи борошна і добре перемішайте тісто для сирників. Готову сирну масу викладіть на поверхню присипану борошном, сформуйте "ковбаску", наріжте її на 12 частин, кожну обвалюйте в борошні і сформуйте сирники.

Обсмажуйте сирники на вершковому маслі до золотистої скоринки з обох боків. Або можна перекласти їх на деко, застелене пергаментом, і поставити в розігріту до 180°С духовку.

Раніше повідомлялося, скільки яєць потрібно додати до сирної запіканки, щоб вона не осіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ