Today.ua

З чим поєднувати гречку для максимальної користі: названі страви на будь-який смак

Гречану кашу можна вживати у будь-який час доби. Про користь цієї крупи говорять усі медики. Однак важливо знати, як правильно варити гречку, і з якими продуктами її поєднувати, щоб зробити страву максимально корисною. Найкраще гречка комбінується з тваринним білком. Саме тому гречана каша з молоком, яйцем, рибою, м'ясом птиці і навіть із сиром так укоренилася у нашому раціоні.

Не менш корисно поєднувати гречку з овочами, наприклад, з капустою: морською, броколі та квашеною.

Помідори та сир – також відмінні інгредієнти, які можна поєднувати з гречкою. Зваріть гречану кашу, наріжте невеликими кубиками помідори та сир фета, а за бажання можна розбавити смак оливками. У вас вийде ситний грецький салат, де є вуглеводи. Гречка з грибами – це справжній делікатес. З огляду на те, що гречка та гриби готуються швидко — це унікальна страва для тих, хто хоче ситно поїсти, а часу на приготування мало.

Можна приготувати корисне та поживне рагу з гарбуза, нуту та гречки. Така страва на сніданок подарує заряд бадьорості та енергії.

Гречка з м'ясом – це класика. Готувати страву можна в духовці або мультиварці, попередньо обсмаживши м'ясо і зваривши гречку. Додайте в гречку цибулю, моркву, томатну пасту, і у вас вийде найсмачніша альтернатива будь-якому плову.

У гречці немає глютена - тому це оптимальний варіант для багатьох людей, які страждають від непереносимості цієї речовини. Вода, в якій вариться гречка, вбирає усі корисні речовини крупи. Тому при варінні варто правильно розраховувати кількість води, щоб її не зливати. Ідеальні пропорції: 1:2,5 (1 частина гречки та 2,5 частини води).

Раніше повідомлялося, як зварити розсипчасту гречку в каструлі та мультиварці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ