Оселедець і картопля - ідеальне поєднання продуктів. З них можна приготувати не лише звичний для всіх салат "Шубу", але і багато різних закусок. Здивуйте своїх гостей на Новий рік і приготуйте "човники" з цих двох продуктів. Прекрасна презентація страви стане прикрасою святкового столу.
Оселедець з картоплею в "човниках"
Інгредієнти:
- Оселедець свіжий - 1 тушка;
- Картопля-10 штук;
- Кріп -20 г;
- Соняшникова олія-2-3 ст. л.
- Сіль та перець - за смаком.
Маринад для оселедця
- Вода – 500 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет-100 мл
- Чорний перець - за смаком.
Оселедець розморозьте, видаліть нутрощі та зябра.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У невеликій мисці з'єднайте інгредієнти для маринаду, розмішуючи до розчинення цукру.
Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.
Оселедець покладіть у банку і залийте маринадом, щоб він практично повністю покрив тушку. Залишіть у холодильнику на 1 день.
Потім очистіть оселедець від шкіри та кісток, залишивши тільки філе, і поріжте його на дрібні кубики.
Картоплю добре промийте і розріжте навпіл. Викладіть половинки у форму або на деко, полийте маслом, приправте до смаку.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте картоплю в духовці до 35-40 хвилин.
Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. Акуратно дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якуш за допомогою простої столової ложки.
Дрібно наріжте картопляну м'якоть ножем, змішайте її з оселедцем і посіченим кропом.
Наповніть картопляну шкірку начинкою та подавайте до столу, прикрасивши зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як смачно запекти картоплю із сиром на Новий рік.