Закуска з картоплі та оселедця на новорічний стіл: простий рецепт та оригінальна подача страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Оселедець і картопля - ідеальне поєднання продуктів. З них можна приготувати не лише звичний для всіх салат "Шубу", але і багато різних закусок. Здивуйте своїх гостей на Новий рік і приготуйте "човники" з цих двох продуктів. Прекрасна презентація страви стане прикрасою святкового столу.

Закуска з картоплі та оселедця на новорічний стіл: простий рецепт та оригінальна подача страви - today.ua

Оселедець з картоплею в "човниках"

Інгредієнти:

  • Оселедець свіжий - 1 тушка;
  • Картопля-10 штук;
  • Кріп -20 г;
  • Соняшникова олія-2-3 ст. л.
  • Сіль та перець - за смаком.

Маринад для оселедця

  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет-100 мл
  • Чорний перець - за смаком.Закуска з картоплі та оселедця на новорічний стіл: простий рецепт та оригінальна подача страви

Оселедець розморозьте, видаліть нутрощі та зябра.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

У невеликій мисці з'єднайте інгредієнти для маринаду, розмішуючи до розчинення цукру.

Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.

Оселедець покладіть у банку і залийте маринадом, щоб він практично повністю покрив тушку. Залишіть у холодильнику на 1 день.

Потім очистіть оселедець від шкіри та кісток, залишивши тільки філе, і поріжте його на дрібні кубики.

Картоплю добре промийте і розріжте навпіл. Викладіть половинки у форму або на деко, полийте маслом, приправте до смаку.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте картоплю в духовці до 35-40 хвилин.

Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. Акуратно дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якуш за допомогою простої столової ложки.

Дрібно наріжте картопляну м'якоть ножем, змішайте її з оселедцем і посіченим кропом.

Наповніть картопляну шкірку начинкою та подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як смачно запекти картоплю із сиром на Новий рік.