Today.ua

Закуска з картоплі та оселедця на новорічний стіл: простий рецепт та оригінальна подача страви

Оселедець і картопля - ідеальне поєднання продуктів. З них можна приготувати не лише звичний для всіх салат "Шубу", але і багато різних закусок. Здивуйте своїх гостей на Новий рік і приготуйте "човники" з цих двох продуктів. Прекрасна презентація страви стане прикрасою святкового столу.

Оселедець з картоплею в "човниках"

Інгредієнти:

Маринад для оселедця

Оселедець розморозьте, видаліть нутрощі та зябра.

У невеликій мисці з'єднайте інгредієнти для маринаду, розмішуючи до розчинення цукру.

Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте 10 горошин чорного перцю, доведіть до кипіння, а потім остудіть до кімнатної температури.

Оселедець покладіть у банку і залийте маринадом, щоб він практично повністю покрив тушку. Залишіть у холодильнику на 1 день.

Потім очистіть оселедець від шкіри та кісток, залишивши тільки філе, і поріжте його на дрібні кубики.

Картоплю добре промийте і розріжте навпіл. Викладіть половинки у форму або на деко, полийте маслом, приправте до смаку.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте картоплю в духовці до 35-40 хвилин.

Готову картоплю дістаньте з духовки і дайте охолонути до кімнатної температури. Акуратно дістаньте з кожної половинки запеченої картоплі м'якуш за допомогою простої столової ложки.

Дрібно наріжте картопляну м'якоть ножем, змішайте її з оселедцем і посіченим кропом.

Наповніть картопляну шкірку начинкою та подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як смачно запекти картоплю із сиром на Новий рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ