Сало – повноцінний продукт, який можна вживати у чистому вигляді, навіть без додавання інших інгредієнтів. Однак, якщо приготувати закуску із сала з додаванням паприки, перцю, часнику та інших спецій, тоді сало стане ще смачнішим і пікантнішим.
Закуска із сала зі спеціями
- сало з м'ясними прошарками – 1 кг;
- вода – 1 л;
- сіль - 2 ст.л;
- оцет – 100 г;
- спеції: перець горошком, лавровий лист, цибуля, кмин;
- суміш приправ: копчена паприка (мелена), перець чорний (мелений), часник (гранульований).
Свіже сало добре промийте. У каструлю налийте воду, сіль, перець, оцет, додайте лаврове листя, цибулину, кмин.
Варіть сало у спеціях протягом 30 хвилин на повільному вогні. Потім залиште в каструлі до охолодження.
Просушіть сало у паперових рушниках, посипте приправами. Краще використовувати замість сирого часнику – сухий.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Загорніть сало у фольгу та залиште в холодильнику на 12–24 години.
Потім тоненько нарізайте сало і подавайте до столу. Воно буде пряним за смаком і дуже ароматним.
Також можна ще приготувати фаршмак із сала. Для цього свіже сало потрібно перемолоти на м'ясорубці або блендері з часником, цибулею та спеціями, і у вас вийде закуска на хліб.
Нагадаємо, що в Україні ціни на сало у листопаді рекордно злетіли та обігнали м'ясо.