Пироги з яблучною начинкою – це найпопулярніша домашня випічка. Якщо ви чекаєте гостей, і їх потрібно чимось пригостити, тоді саме час дізнатися рецепт заливного пирога. Усього через півгодини у вас буде готовий десерт до чаю або кави.
Заливний пиріг з яблуками
Інгредієнти:
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 0,5 склянки
- Яйця – 3 шт.
- Вершкове масло - 70 г
- Молоко - 180 мл
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач – 1 ст.л.
Заливка для яблучного пирога готується на яєчно-молочній основі з додаванням вершкового масла.
Для приготування яйця змішайте з цукром, збийте міксером до отримання пишної піни.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вершкове масло розтопіть, остудіть, влийте в яєчну суміш. Потім додайте молоко кімнатної температури і добре перемішайте міксером до зникнення грудочок.
Форму для запікання застеліть пергаментом або змастіть олією, вилийте всередину половину приготовленого тіста.
Яблука для заливного пирога нарізаються скибочками та викладаються всередину між двома шарами тіста.
Для початку очистіть фрукти від шкірки, зріжте серцевину, а м'якоть наріжте тонкими скибками. Зверху на яблука вилийте другу частину тіста, рівномірно розрівнюючи його лопаткою.
Присипте пиріг зверху цукром із корицею, щоб при запіканні утворилася апетитна кірка.
Ставимо пиріг запікати у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Яблучний заливний пиріг за цим рецептом вийде соковитим та м'яким. Подавайте його на стіл у охолодженому вигляді із вершковим морозивом або солодким сметанним кремом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати заливний пиріг з капустою нашвидкуруч.