Today.ua

Запечена фарширована картопля на обід або вечерю: варіанти начинок від сала до грибів

Картопля - це чудовий гарнір до будь-якого м'яса чи салату. Якщо ви хочете приготувати не звичайну картоплю в мундирах і не банальне пюре, то найкращим і найшвидшим варіантом буде запечена картопля. Родзинкою страви стане його начинка. Здивуйте своїх близьких фаршированою картоплею. Ми розповімо, які інгредієнти краще використовувати для начинки.

Сало, бекон, ковбаса, гриби – це найпопулярніші інгредієнти, які використовуються для фарширування картоплі.

Фарширована картопля з салом та ковбасками

Інгредієнти:

Картоплю очищаємо від шкірки. Робимо всередині кожної картоплі глибокий отвір.

Кладемо усередину шматочки ковбаски, за розміром під глибину отвору в картоплі.

Посипаємо картоплю спеціями, сіллю і поливаємо олією. Потім загортаємо кожен овоч салом чи беконом.

Викладаємо фаршировану картоплю у форму для запікання і готуємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

На дно форми наливаємо трохи води та запікаємо ще 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Також картоплю можна нафарширувати грибами та курячим філе. Така страва вийде більш пікантною і менш жирною, ніж із салом.

Подрібніть цибулю, поріжте гриби та філе. Обсмажте на сковороді до м'якості. Додайте гриби, потім – філе. Наприкінці приправте часником, додайте сіль та перець.

Картоплю поріжте навпіл, очистіть від серединки, викладіть зверху начинку з грибів і посипте тертим сиром. Випікайте картоплю при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як правильно варити картоплю в мундирі, щоб страва вийшла ситною та корисною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ