Запечена картопля в кисло-солодкому соусі: рецепт пікантної страви у Великий піст

Автор: Лобанова Єлизавета

У Великий піст хочеться побалувати себе чимось смачним. Багато господинь готують різні страви з картоплі, адже це ситний і корисний гарнір. Щоб трохи урізноманітнити свій раціон, спробуйте запекти картоплю і подати її з кисло-солодким соусом. Приготування цієї страви займе мінімум часу, а смак вас приємно здивує.

Запечена картопля в кисло-солодкому соусі: рецепт пікантної страви у Великий піст - today.ua

Картоплю найкорисніше вживати саме в запеченому вигляді. Тому сміливо відправляйте страву в духовку, а в цей час готуйте соус. Ті, хто не дотримується посту, можуть приготувати такий гарнір до м'яса або риби, а для інших можемо порадити подавати запечену картоплю з овочевим салатом.

Запечена картопля в кисло-солодкому соусі:

Інгредієнти:

  • 20 маленьких картоплин;
  • 1 чайна ложка орегано;
  • 1 чайна ложка кмину;
  • гілочка розмарину;
  • ½ чайної ложки оливкової олії;
  • ¼ чайної ложки лимонного соку;
  • ¼ чайної ложки апельсинового соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • півчашки води;
  • сіль і перець за смаком.

Запечена картопля в кисло-солодкому соусі: рецепт пікантної страви у Великий піст Для початку гарненько помийте картоплю, можете не чистити від шкірки.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Зробіть на картоплинах надрізи і викладіть одним шаром на деко.

Посоліть і поперчіть, посипте орегано, чебрецем і розмарином.

Дрібно порубати часник, змішайте його з оливковою олією, соком лимона, апельсина і водою.

Полийте цією сумішшю картоплю. Розігрійте духовку до 180 градусів, і відправте туди вашу страву.

Накрийте картоплю пекарським папером і фольгою і запікайте протягом години.

Зніміть фольгу і запікайте ще 20-30 хвилин. Для того, щоб картопля мала рівномірну підсмажену скоринку, переверніть її.

Щоб картопля запеклася швидше, її можна спочатку 10 хвилин поварити, а потім вже викласти на деко.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати весняний олів'є на Великдень, яке оцінять навіть діти.