Запіканка з кабачків і курячого філе: простий рецепт ситної і корисної вечері в духовці

Автор: Лобанова Єлизавета

Страви з кабачків не втрачають своєї актуальності навіть восени. Якщо вам набридли звичні оладки з кабачків, спробуйте приготувати кабачкову запіканку. До складу цієї страви входить курячий фарш. Вийде вона і ситною, і смачною, і корисною. Подавайте запіканку з кабачків на обід або вечерю, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Запіканка з кабачків і курячого філе: простий рецепт ситної і корисної вечері в духовці - today.ua

Запіканка з кабачків і курячого філе

Інгредієнти:

  • Кабачки - 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Яйце - 1 шт;
  • Філе куряче - 250 г;
  • Сир твердий - 100 г;
  • Сметана 20% - 2-3 столових ложки;
  • Олія - 1 столова ложка;
  • Сіль і спеції - за смаком. Запіканка з кабачків і курячого філе: простий рецепт ситної і корисної вечері в духовці

Куряче філе наріжте кубиками, додайте сметану, сіль і спеції. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і залиште фарш на півгодини маринуватися.

Кабачки ретельно помийте і натріть на крупній тертці, дайте зайвій воді стекти. Сир натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в олії.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Змішайте в глибокому посуді сир, цибулю, кабачки, куряче філе і яйце. Фарш посоліть, додайте перець за смаком.

Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть фарш. Випікайте запіканку при 190° С 40-50 хвилин до рум'яної скоринки.

Дайте страві охолонути і подавайте до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати кабачки з часником і сиром в духовці.