Запіканка з кабачків та картоплі в духовці: рецепт смачної страви на обід або вечерю

Тим, кому набридли одноманітні страви з кабачків, пропонуємо звернути свою увагу на овочеві запіканки. Одним з варіантів ситного і смачного обіду або вечері може стати кабачкова запіканка з додаванням картоплі. Така страва готується в духовці за півгодини, а пікантний соус для запіканки ви зможете додавати і в інші страви.

Запіканка з кабачків та картоплі в духовці: рецепт смачної страви на обід або вечерю - today.ua

Запіканка з кабачків та картоплі

Інгредієнти:

  • кабачок - 1 штука;
  • картопля - 300 г ;
  • рослинна олія - для смаження.

Для соусу:

  • 100 г сметани;
  • 100 г майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 0.5 ч.л. солі;
  • пучок кропу;
  • 75 г твердого сиру.

Запіканка з кабачків та картоплі в духовці: рецепт смачної страви на обід або вечерю Кабачок і картоплю помийте, висушіть, наріжте тоненькими кружальцями. Кожен шматочок промокніть паперовою серветкою, щоб прибрати зайву вологу, і обсмажте в олії з обох боків до золотистої скоринки.

Для соусу змішайте дрібно нарізаний кріп з сіллю і подрібненим часником. Часник пустить сік, що власне нам і потрібно.

Окремо змішайте сметану з майонезом, сіллю, часником і кропом.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Обсмажені овочі викладіть в порційні форми для запікання, залийте запіканку сметанно-часниковим соусом і рівномірно посипте зверху сиром.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте запіканку з кабачків 20-25 хвилин.

Готову страву краще подавати на стіл гарячою.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати запіканку з кабачків і курячого філе.

ДЖЕРЕЛОtelegraf.com.ua