У кожному регіоні України є свій традиційний рецепт борщу. Хтось готує борщ зі сливами, хтось без картоплі, а от в серці Поділля місцеві жителі додають в борщ вишню. Цей несподіваний для багатьох інгредієнт надає страві особливу пікантність і неймовірно красивий колір.
Поділля завжди славилося своїми вишневими садами. Тут прийнято готувати з цієї ягоди не тільки пиріжки і варення, а й додавати вишню в м'ясні страви, і навіть борщ.
Рецепт борщу з вишнею
Наріжте картоплю кубиками, буряк і моркву соломкою. Приготуйте м'ясний бульйон, киньте в нього картоплю, цибулю, потім капусту.
Замість помідорів або томатної пасти подільські господині додають до зажарки заморожену або свіжу вишню. Вишня дає сік і робить буряк яскравішим. Краще звичайно брати вишню без кісточок.
Спеції та сіль до борщу кожна господиня додає до смаку. Борщ готується одну годину і подається з гілочками вишні. Варто хоча б раз спробувати таку страву, щоб зрозуміти її смак.
Раніше повідомлялося, як приготувати холодний борщ нашвидкуруч з овочів і курячого м'яса.