Today.ua

Борщ з вишнями: оригінальний рецепт старовинної подільської кухні

У кожному регіоні України є свій традиційний рецепт борщу. Хтось готує борщ зі сливами, хтось без картоплі, а от в серці Поділля місцеві жителі додають в борщ вишню. Цей несподіваний для багатьох інгредієнт надає страві особливу пікантність і неймовірно красивий колір.

Поділля завжди славилося своїми вишневими садами. Тут прийнято готувати з цієї ягоди не тільки пиріжки і варення, а й додавати вишню в м'ясні страви, і навіть борщ.

Рецепт борщу з вишнею

Наріжте картоплю кубиками, буряк і моркву соломкою. Приготуйте м'ясний бульйон, киньте в нього картоплю, цибулю, потім капусту.

Замість помідорів або томатної пасти подільські господині додають до зажарки заморожену або свіжу вишню. Вишня дає сік і робить буряк яскравішим. Краще звичайно брати вишню без кісточок.

Спеції та сіль до борщу кожна господиня додає до смаку. Борщ готується одну годину і подається з гілочками вишні. Варто хоча б раз спробувати таку страву, щоб зрозуміти її смак. Борщ з вишнями можна подати своїм гостям, щоб здивувати їх. Адже цю  страву готують тільки на Поділлі. А якщо ви будете в Вінниці, то варто спробувати борщ в одному з місцевих ресторанів.

Раніше повідомлялося, як приготувати холодний борщ нашвидкуруч з овочів і курячого м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ