Холодний борщ нашвидкуруч: рецепт найкращої страви на обід в жарку пору року

Автор: Шевченко Лилия

Хоч весняні холоди і затягнулися до середини травня, літо не за горами, а це означає, що пора підбирати меню на жарку пору року. Урізноманітнити річний раціон, відчути приємну прохолоду і наситити організм вітамінами і мікроелементами дозволить смачний і яскравий холодний борщ із овочів та курячого м'яса.

Холодний борщ нашвидкуруч: рецепт найкращої страви на обід в жарку пору року - today.ua

Домашній холодний борщ з куркою і буряком

Інгредієнти:

  • 2 невеликі буряків,
  • 500 мл води;
  • 1 куряче стегно;
  • 3 зварених круто яйця;
  • 2 редиски;
  • 1 огірок;
  • зелена цибуля, петрушка, кріп;
  • 2 ч. л. гірчиці;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 180 мл сметани 25%;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Куряче стегно відваріть до готовності у воді, витягніть м'ясо, а бульйон процідіть через марлю і остудіть. Холодний борщ нашвидкуруч: рецепт найкращої страви на обід в жарку пору року Змішайте яєчні жовтки зі сметаною і гірчицею, додайте сіль, розітріть в однорідний соус і перемішайте з холодним бульйоном.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Буряк загорніть у фольгу і запечіть в духовці до готовності, потім очистіть. Остиглий буряк, редис, огірок і яєчні білки наріжте тонкою соломкою, перемішайте з подрібненою зеленню.

Перекладіть підготовлені продукти в каструлю, залийте приправленим соусом бульйоном і перемішайте. Поставте борщ в холодильник на пару годин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також нежирні домашні котлети в духовці. Рецепт фаршу включає в себе кілька важливих секретів.