Котлети в духовці по-домашньому: рецепт смачної страви на вихідні

Автор: Лобанова Єлизавета

Котлети - це універсальна страва під будь-який гарнір, яке можна готувати навіть в мультиварці, витративши мінімум часу. Але багато господинь погодяться, що найсмачніші котлети виходять в духовці. На приготування цієї страви у вас піде мінімум часу, зате в найближчі кілька днів в холодильнику буде готова їжа.

Котлети в духовці по-домашньому: рецепт смачної страви на вихідні - today.ua

Рецепт м'ясних котлет у духовці

  • фарш курячий або змішаний - 600-800 г
  • молоко - 250 г
  • хліб, цибуля - 1 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • панірувальні сухарі - 100-200 г
  • рослинна олія - для смаження
  • сіль, перець, спеції - за смаком

Котлети в духовці по-домашньому: рецепт смачної страви на вихідні Для початку ріжемо хліб і замочуємо його в злегка підігрітому молоці.

Фарш можна купити готовий, але краще зробити його самостійно, перекрутивши на м'ясорубці куряче філе або свинину з яловичиною. Змішаний фарш завжди смачніше.

Розм'якшений хліб пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до м'яса. Чистимо цибулю та нарізаємо її дрібними кубиками.

Популярні зараз

У Києві є житлові масиви, які мобілізація обминає: працівники ТЦК туди не навідуються, - The Guardian

В Україні почали модернізувати БТР-60, отримані від Болгарії

Працюючі пенсіонери не отримають у травні доплати за стаж: названа причина

Половина чиновників втрачає бронювання від мобілізації: кого заберуть на війну

Додаємо у фарш нарізану цибулю, яйце, солимо, перчимо. Готовий фарш ретельно перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Формуємо невеликі котлетки круглої форми, при бажанні обвалюємо їх в панірувальних сухарях і викладаємо на сковороду.

Обсмажуємо наші котлетки на сильному вогні з двох сторін до напівготовності, а потім змащуємо форму для випічки рослинною олією, викладаємо на неї обсмажені котлетки і ставимо в духовку на 20 хвилин при 180 °С.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, з чого можна приготувати пісні котлети без додавання м'яса та яєць.