Today.ua

Чому у фарш для голубців не можна додавати яйця: помилка, яка псує смак страви

Голубці – це популярна святкова страва. Кожна господиня готує її по-своєму. Основними інгредієнтами у рецепті голубців є капуста, фарш та рис, усі інші - за смаком. На перший погляд, рецепт голубців абсолютно очевидний, але в той же час не у всіх страва виходить з першого разу. Ті, хто додає у фарш для голубців яйця, роблять велику помилку.

Прибічники яєць у голубцях заявляють, що білки та жовтки допомагають скріпити фарш та роблять його однорідним, як у котлетах у тому числі. Проте досвідчені шеф-кухарі говорять про те, що яйця, навпаки, можуть зіпсувати голубці. Так, якщо додати сире яйце у фарш, то м'ясна основа вийде занадто твердою.

Як відомо, начинка для голубців має бути максимально м'якою та соковитою. Саме тому "склеювати" фарш зовсім не потрібно. Капуста тримає фарш і не дає йому розваритися під час приготування. Головне, надійно завертати голубці, закріплюючи їх добре з боків. Є кілька способів загорнути голубці: трикутниками, рулетом та конвертом. Найкраще брати для голубців невелике капустяне листя, зрізати обов'язково тверді прожилки і акуратно складати в каструлю загорнутим краєм вниз.

Готувати голубці можна як на пару, так і варити в каструлі на плиті або тушкувати в духовці.

Раніше повідомлялося, як приготувати голубці на пару із пекінської капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ