Салат "Олів'є" - це головний атрибут Нового року, без якого важко уявити це свято. В останні роки з'явилося багато різних варіацій салату з оригінальними інгредієнтами. Зокрема, в салат "Олів'є" додають тофу, авокадо, креветки тощо. Цими продуктами замінюють звичну ковбасу, від вживання якої багато хто вже відмовився.
Так, замість ковбаси в салат "Олів'є" досвідчені шеф-кухарі радять додавати один із інгредієнтів: авокадо, сир тофу, м'ясо краба, креветки, куряче м'ясо, м'ясо індички, телятину, язик, червону рибу.
Кожен може обрати альтернативу ковбаси до смаку. Свинину або яловичину для салату "Олів'є" краще не використовувати, оскільки м'ясо яловичини має надто насичений смак, здатний перебити аромати всіх інших інгредієнтів, а свинина занадто жирна.
М'ясну складову з успіхом можна замінити шматочками солоного лосося або відвареними креветками, а курячі яйця замінити перепелиними. Тоді у вас вийде вишуканий та легкий салат, який нагадуватиме "Олів'є", але при цьому матиме і свій особливий смак. Вегетаріанці сміливо можуть класти в салат "Олів'є" лісові гриби або навіть сирі печериці. Вдало доповнить такий салат і сир тофу, який відмінно вбирає смаки інших продуктів і соусів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Спробуйте цього року зробити експеримент та приготувати салат "Олів'є" без ковбаси. Ваші гості будуть приємно вражені, адже вони з першого разу навіть не зрозуміють, який інгредієнт захований у салаті.
Раніше повідомлялося, як швидко почистити відварену картоплю на салат "Олів'є".