Традиційні деруни з картоплі готуються без додавання яєць та борошна. Про це не знають багато сучасних господинь, тому їхні деруни не виходять такими, які готували наші бабусі.
Дерунами в наш час прийнято називати картопляні оладки, а раніше дерунами вважалися саме картопляні млинці з додаванням цибулі.
Рецепт справжніх дерунів досить простий, і їхнє приготування не займе більше півгодини.
Щоб нагодувати сім'ю, візьміть для дерунів півкілограма картоплі, одну цибулину, також знадобиться олія для смаження та дрібка солі. Якщо картопляне тісто вийде рідким, загустити його можна 2 ложками манки.
Також не рекомендується терти картоплю для дерунів на великій тертці, інакше деруни потім погано просмажаться і будуть підгорілими зверху та сирими всередині.
У картопляну масу натираємо цибулю, солимо і викладаємо тісто на розігріту сковорідку. Смажимо деруни по 5 хвилин із кожної сторони на середньому вогні.
Викладаємо деруни на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олію, а потім подаємо до столу зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні оладки з грибами на сніданок, які можна їсти навіть на дієті.