Домашня м'ясна тушонка - це чудова страва для воєнного часу, яка довго зберігається і не псується. Тушонку можна готувати на основі м'яса та улюблених спецій, а потім змішувати з будь-якою кашею, або намазувати на хліб. Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт приготування домашньої тушонки.
Домашня тушонка з м'яса
Інгредієнти:
- м'ясо
- мелений перець
- сіль
- перець горошком
- лавровий лист
- приправа для м'яса
- часник
Посоліть і поперчіть за смаком. На 1 кг м'яса достатньо 1 ст. л. солі.
Підготуйте півлітрові стерилізовані банки з кришками. На дно кожної банки викладіть часник, 5 горошин перцю та половинку лаврового листа. Утрамбуйте м'ясо, щоб до верху залишилося 1,5-2 см.
Щільно закрийте банки кришками і поставте у велику каструлю стерилізуватися на 5 годин. Рівень води в каструлі має бути вищим за банки на 2 см.
Спочатку стерилізуйте банки з тушонкою на великому вогні, після закипання на слабкому.
Повністю охолодіть банки у воді та поставте їх зберігатися у прохолодному місці. Зберігатися тушонка у банках може до 3 років.
Раніше повідомлялося, як у домашніх умовах освіжити черствий хліб, якщо він засох.